Islak Mendil Kimyasalı Gliserin
Genel Özellikleri: Islak Mendil Kimyasalı Gliserin, organik bir bileşiktir. Yapısında oksijen, hidrojen ve karbon atomları bulunan gliserinin molekül formülü; C3H8O3. Su ve alkol ile karışabilen ve asetonda çözünen gliserin, hafif tatlı ve zehirleyici özelliği bulunmayan organik bir sıvıdır. Bu molekül, gliserol ya da gliserin yağı olarak da bilinmektedir. 18. Yüzyılda keşfedilmiştir, günümüzde kozmetikten gıdaya kadar pek çok kullanım alanına sahiptir. Hem doğal olarak satılan, hem de ürün içeriklerinde yer almaktadır.
Üretimi: Katı ve sıvı yağların hidrolizi ile üretilmekte olan gliserin, organik ve organik olmayan olarak 2 sınıfa ayrılmıştır. Organik üretimi de hayvansal ve bitkisel olarak 2 sınıfa ayrılır.
- Doğal üretim fermantasyon ile üretilmektedir. Bu yüzden tarımsal bir üründür. Bitkisel gliserol olarak adlandırılır.
- Organik olmayan (sentetik) üretim sürecinde, trigliseritlerden elde edilen yağ asitleri hidroliz edilir. Üretim sürecinde bu yöntemlerin en önemli olanları, Lemmens ve Fryer süreci, budde ve Robertson sürecidir.
Kullanım Alanları: Gıda ve içeceklerde nem tutucu, çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanıldığı gibi gıdaların korunmasına da yardımcı olur.
- Düşük yağlı gıdalarda dolgunlaştırıcı, likörlerde kalınlaştırıcı olarak kullanılır.
- Şeker yerine kullanılır. Tatlılık oranı sukrozun %60’ına denk gelmektedir, kalorisi sofra şekerine denktir, ancak kandaki şeker seviyesini yükseltmez.
- Öksürük şuruplarında kullanılır.
- Şeker hastalığında deriye uygulanan merhemlerde bulunur.
- Kişisel bakım ürünlerinde çözücü ve yağlayıcı olarak kullanılır. Çoğu diş macunu, ağız gargaraları, cilt bakım ürünleri, traş kremleri, saç bakım ürünleri gliserin içerir.
- Sabunculukta ve mum yapımında kullanılır.
Islak Mendil Kimyasalı Gliserin hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.
Meka Gıda ve Temizlik Maddeleri olarak satışını sağladığımız diğer ürünleri incelemek için tıklayın.